joi, 15 mai 2014

Psihologia si Chimia Iubirii - Secretele iubirii/dragostei - Ghid pentru indragostiti - Cum isi aleg femeile si barbatii potentialii partenerii si ce greseli fac ?


Sa cunoastem citeva detalii despre oameni, pentru ca despre oameni vorbim si cu oameni avem de a face


De retinut e faptul ca intre barbati si femei exista diferente foarte mari in ce priveste modul de gindire.

Apoi, conteaza foarte mult, educatia si mediul din care provine fiecare.


Atitidinea si aspectul cind vine vorba de contactul vizual direct

Aceste aspecte influenteaza in mod deosebit ceva care are un rol foarte important in ce priveste atitudinea si aspectul, atit cind vine vorba de contactul vizual direct (intilnirea respectivei persoane), cit si cind vine vorba de fotografiile pe care fiecare le alege ca sa-l reprezinte.

Managementul informatiilor personale pe reletele de socializare


Unii pot sa prefere chiar sa nu posteze fotografii cu propria lor persoana, ci doar fotografii care le plac foarte mult. Chiar si acestea pot fi utile intr-o selectie pe internet. O problema in acest caz este ca multe site-uri de socializare pentru relatii si parteneri, te obliga sa postezi o fotografie cu figura ta. Din N motive, o persoana, poate sa nu doreasca sa posteze fotografii cu propria fata. Sa zicem ca e vedeta TV. Daca ar posta o asemenea fotografie, automat contul respectiv ar fi "compromis" fiind inundat de mesaje. Poate ca persoana respectiva doreste ca cei cu care discuta sa nu stie ca e vorba de o vedeta, pentru a vedea cum se comporta ei pe internet fata de un om obisnuit. Un om onest nu posteaza fotografia altuia si asta e o dilema. Se potate lua fotografia personala si prelucra partial de asa maniera incit sa nu se inteleaga prea bine despre cine e vorba, dar e posibil sa nu ti se aprobe nici aceea.

-----------------------------------

Doua vorbe despre femeile si barbati in general.


Exista mai multe categorii.


  • Cei foarte pragmatici, cu o gindire relativ masinizata, care sint bine sau foarte bine organizati si care au un nivel de performanta si inteligenta destul de ridicat, peste medie.
  • Oamenii simpli, care pot fi masinizati sau nu, foarte bine organizati sau nu, cu un nivel de performanta, capacitate de analiza si intelegere mediu sau sub-mediu.
  • Cei visatoari, de regula organizati destul de prost, dar nu obligatoriu
  • Cei cerebrali. Aceasta categorie este mica, ei nefiind nici excesiv de visatoari dar nici cu gindire mecanicista. Acestia se impart in trei mari subcategorii care nu se inteleg neaparat foarte bine:
    • Simpli
    • Sofisticati. 
    • Intre simpli si sofisticati. subcategorie care e mai mica.
Categoria cerebralilor simpli nu se intelege foarte bine cu cea a cerebralilor sofisticati si eventual foarte culti/cititi, dusi pe la teatre, opera etc. Cerebralii simpli, datorita mediului in care au crescut si au fost educati nu sint neaparat foarte cititi/culti. De gindit, gindesc insa foarte corect. Acestia nu reusesc sa se inteleaga prea bine cu niciuna din celelalte categorii. Unii nu gindesc destul, altii gindesc prea mult, altii sint prea visatori sau prea cufundati in intelectualitatea lor.
Cerebralii sofisticati zic de cerebralii simpli ca sint cam  primitivi, cerebralii simpli zic de cei sofisticati ca sint prea cu nasul pe sus, increzuti si cam departe de realitate, ceea ce in multe cazuri e adevarat. Cerebralii sofisticati, sint ceea ce in terminologia comuna se numeste (e discutabil daca e corect sau nu) "intelectual rasat". Fiind atit bine patrunsi in lumea intelectuala, cei rasati, in multe cazuri au tendinta sa se apropie de visatori. Adica traiesc in lumea lor si nu inteleg neaparat realitatile foarte bine.
  • O alta categorie este cea a neadaptatilor. Acestia din urma provin din toate categoriile si nu se pot adapta din cauze multiple: fie ca sint cerebrali, fie sint visatori, fie sint diverse alte combinatii intre categoriile enuntate anterior, nu reusesc prea bine sa descurce lucrurile. Fie sint blocati undeva prea departe de restul lumii (pe care nu o pot intelege cu toate defectele pe care le are) fie sint prea visatori si nu reusesc sa revina cu picioarele pe pamint, la abordari ceva mai practice, ca sa poata sa-si rezolve problema partenerului.


Interesul meu este sa le ofer suport in mod special femeilor si barbatilor din categoria cerebrali simpli, pentru ca sint cele mai interesante din punctul de vedere al acestui blog, care el insusi abordeaza problemele destul de elaborat dar pe inteles. In plus, fiind o categorie mica, este dezavantajata de faptul ca membrii ei se pierd printre membrii celorlalte categorii, de care se ciocnesc continuu si pe care ii inteleg si accepta, cu greu sau mai greu.


Oamenii mai cerebrali, desigur isi cauta parteneri mai cerebrali, pentru ca nu ar putea sa nu se enerveze avind de a face cu persoane care nu se ridica la inaltimea asteptarilor lor din punct de vedere al educatiei si modului logic de a gindi.


------------------------------------------------

Tu, cel/cea care citesti, te reagasesti prin categoriile de mai sus. Cerebralii simpli probabil vor considera acest gen de articol exceptional in timp ce altii, il vor considera bun, horror, nebunesc sau absurd :) Stiind aceste lucruri putem merge cu analiza, evident cu beneficii maxime pentru cei care sint cerebrali simpli, care vor intelege cel mai bine ce urmaresc ideile postate.

Acum, ca stim cite ceva despre oameni, putem continua.

Circula in societate mai multe modele tip de partener ideal. Nu te baza pe ele.


Despre aceste modele se pot spune citeva lucruri. In multe cazuri, ele sint preluate de cerebralii simpli dar si de altii, in mod mecanic si utilizate pentru a-si gasi partener. Greseala e destul de mare pentru ca la ei, aceste modele nu vor functiona.

Partenerii foarte frumosi, sofisticati si care arata foarte bine

Una din problemele lor cele mari este ca, sofisticareala, ca sa zic asa, este principala lor ocupatie. Uneori si singura ! Adica sint oameni care nu se preocupa decit de aspectele de suprafata ale unei relatii, de look, prezenta, atitudine (doar fizica)



Femeile foarte sofisticate si care arata foarte bine, creeaza doar o impresie in cele mai multe cazuri. Ele nu au un mod de gindire pe care un om cerebral simplu sa-l poata digera prea bine. Prin urmare, nu se vor intelege. Deci, nu cautati in mod special femei care arata foarte bine si sint imbracate foarte bine. Motivul e simplu. Aratind atit de bine, aceste femei atrag o puzderie de fani, care le cauta in coarne si le ofera tot ce vor. Asta nu le dezvolta modul de gindire prea mult, ci mai mult le deformeaza modul de gindire. Pentru ele tot ce zboara se maninca. Da, stiu, o sa fiu injurat pentru afirmatia asta :). Asta e.


Defectele partenerului dorit si iluziile desarte in dragoste



Atentie ! Cerebralul simplu dar nu numai, e posibil sa aiba tendinta de nu vedea defectele sau de a le da la o parte, pentru ca ii plac foarte tare "calitatile" unei persoane, neavind suficienta experienta incit sa-si dea seama, ca acea persoana, e din alta lume si ca nu are cum sa se intelega cu ea, prea bine sau deloc. Femeia foarte care arata foarte bine va dori, in foarte multe cazuri (exista si exceptii) un bibelou cu care sa se afiseze. La fel si barbatii care arata foarte bine. Cind e vorba de niste barbati, ma refer nu neaparat la cei care chiar arata foarte bine din punct de vedere al fizicului, ci la cei care il au pe "vino-incoace" pentru femei. Foarte multi dintre acestia nu au cine stie ce fizic uluitor (mai putin cei care merg la sala) si in general vorbind, multi sint chiar uriti de-a dreptul. Lucrul acesta e frustrant pentru barbatii crebrali, care ramin consternati - "oare ce naiba o fi gasit la ala". Unii dintre barbatii "frumosi" sint si badarani, dar femeile, tot ii plac, lucru foarte bizar, ba uneori chiar ingrozitor pentru ceilalti. Multi barbati de treaba sint abandonati de femei (unele frumoase) pentru tot felul de ciurucuri de acest gen.

Un principiu bizar in dragoste, in complicata lume in care traim, valabil pentru multi dar nu pentru toti


Alt aspect interesant, care este in mare masura necunoscut oamenilor cerebrali, este faptul ca in dragoste exista un principiu care zice ca partenerul ajunge sa fie dorit, doar daca e vinat si de altcineva. Adica, daca tu vrei sa ai o prietena/prieten si nu mai ai una/unul care sa umble dupa tine (si tipa dupa care umbli sa stie lucrul asta), tipa respectiva nu te vrea. Punct. In mod efectiv in lumea reala, omul singur de-a dreptul sau fara un mare cerc de prieteni, este dezavantajat, mai ales daca nu stie de existenta acestui fenomen legat de socializarea dintre indivizi.

Absurd, dar adevarat. Pentru un cerebral asta e absurditatea absurditatii, motiv pentru care nici macar nu-i da prin gind vreodata sa se gindeasca la asa ceva. Daca isi va cauta parteneri in rindul cerebralilor, probabil nu va da de aceasta problema.


Flirtul si neintelegerea lui de catre unii dintre noi


Pentru ca tot am ajuns aici, mentionez ca o problema similara la cerebrali, mai ales la cei simpli, este legata de flirt si de neintelegerea lui. Vezi link-ul de mai jos.

http://caut-fata-tren-ploiesti-bucuresti.blogspot.ro/2014/05/oamenii-timizi-analitici-femeile-si.html

Filozofia gresita a iubirii, cauzata de chimia iubirii


Cei care nu sint cerebrali, nu fac atita filozofie, pentru ca nu le sta in caracter, lucru care evident, nu-i scuteste de eventuale dureri de cap, iar cei care sint cerebrali, fac filozofie, dar deformata de chimia iubirii. Dorinta de a iubi fiind foarte mare, duce la productia de fel de fel de substante in organism care functioneaza ca drogurile. Fiind foarte placut, apare tendinta de a stimula acel tip de gindire (chiar daca e incorect din punct de vedere al realitatii faptice - faptul ca cel de care te-ai indragostit e plin de defecte sau nu te vrea sau doar te tine ca rezerva in caz ca) si evident, va inhiba un tip de gindire care te-ar face sa revii cu picioarele pe pamint, la neplacuta realitate a faptului ca cel de care te-ai indragostit nu e, cel pe care il cauti, ci cel cu care te autoamagesti pentru ca simti nevoia sa iubesti pe cineva. Ai un gol in minte, care trebuie astupat si cu fiecare ocazie incerci sa-l astupi cu cel mai interesant candidat pe care l-ai gasit, chiar daca respectivul da semne, mai mici sau mai mari, ca ar putea sa nu fie cel de care ai nevoie. Potentialul partener, te poate induce si el in eroare, instinctiv sau voit si pentru ca doar flirteaza sau pentru ca are alt mod de gindire decit al tau si nu-si da seama sau nu-l intereseaza daca te raneste sau nu. Interesul lui conteaza mai mult, nu al tau.

Foarte multi au tendinta ca atunci cind se indragostesc, sa inlocuiasca realitatea existenta a caracterului partenerului dorit, cu ceea ce vor ei sa vada in partenerul respectiv, cu imaginea idealizata, care ignora defectele reale ale acelei persoane. 



Ce rol joaca orgoliul in alegerea partenerului ?



Pentru foarte multi barbati si femei, orgoliul, este o componenta definitorie a comportamentului lor. Nu si pentru cerebralii simpli. Urmarea este faptul ca foarte multi barbati si femei, vor alege un partener care sa dea bine la imagine, care sa fie rivnit de altii. Un cerebral simplu, nu-si doreste de obicei asa ceva, ba chiar din contra. Da, pare idiot. De ce sa vrei sa ai un prieten(a) la care sa se uite si careuia/careia sa-i faca avansuri tot orasul ? Ei uite, ca foarte multi asta vor. Sa fie ei mindri de achizitia lor, de bibeloul respectiv. Ei nefacind parte din categoria cerebralilor, nu sint deranjati de faptul ca abordarea asta e absurda sau de faptul ca partenerul are cerinte chinuitoare. Scopul unei relatii nu e sa te chinuie, sa te faca sa traiesti contra-cronometru sau contra-portofel, ci sa-ti faca placere.

Cum gindesc multe femei si de ce ? Cum gindesc multi barbati si de ce ? Sarcinile repetitive ii deosebesc pe femei si barbati ? De ce ?

Despre look-ul femeilor si ce poate el, am vorbit deja. Mai trebuie spus ca o mare diferenta intre femei si barbati este ca femeile sint mai ingrijite si au o gindire mult mai orientata pe task-uri/sarcini. Rolul lor de mame in familie le face sa gindeasca, avind intotdeauna in mine, obtinerea rezultatului dorit, la momentul dorit, uneori prin orice mijloace. Motivul este cresterea copiilor. Copilul trebuie sa aiba mincarea gata la ore fixe, trebuie culcat la ore fixe, trebuie sa aiba haine spalate, ghiozdanul facut etc. Nu prea se admit trageri de timp in zona asta si femeile au un mod de gindire pliat pe aceste necesitati.

Modul de gindire al unei femei se va observa foarte clar si in modul ei de a se imbraca. Pedant, foarte atent, curat etc. Nu e si cazul barbatilor. Barbatii sint preocupati de foarte multe lucruri (mai putin aceia "frumosi" care sint preocupati doar de look-ul propriu si de femei)


(Am probleme cu softul de la blog. Nu mai vrea sa puna subtitlurile pe centru si sa micsoreze fontul pentru text. Momentan il las asa, ca n-am timp de pierdut cu asta. Se vede mai jos.)

Cum se imbraca barbatii ?


Fiind preocupati de multe lucruri, interesante sau neinteresante pentru o femeie, barbatii, sint mai grabiti si mai putin atenti la acest gen de detalii (look). Poate fi si de la delasare insa. Oricum, aviz femeilor, daca cautati un barbat cu care sa nu aveti complicatii, e obligatoriu sa-i aveti in vedere si pe cei care nu corespund ca aspect cu ce va doriti.


Ce greseli fac femeile ?


Atentie ! O greseala pe care o fac femeile este ca, adesea asteapta ca barbatul sa ghiceasca ceea ce-si doresc. 


Pentru multe e un dezastru faptul ca barbatul a uitat nu stiu ce data importanta din viata lor, ca n-a venit la intilnire suficient de aranjat (deci nu le da importanta). 

Sa fie clar ! Multi barbati avind in cap fel de fel de alte chestii, mai uita. Nu neaparat pentru ca au uitat de femeia lor. Le zboara din minte pur si simplu. Nu va repeziti in a-i injura, pentru ca asa puteti da cu piciorul unui barbat mai zapacit, dar de treaba, pentru un barbat foarte grijuliu cu mai multe amante. Mai uitati-va si la sufletul omului, nu doar la aspectul sau exterior.
Daca barbatul nu e suficient de grijuliu cu aspectul sau, ar putea sa o faca pentru voi. Cereti-i acest lucru. Cereti-i sa se barbiereasca mai des daca simtiti nevoia. Nu asteptati sa se barbiereasca singur. E destul de plicticos si de enervant pentru multi. Am auzit multi barbati care sint satui de barbierit pina in git.

Barbatii nu sint mari iubitori ai sarcinilor repetitive si stau mai prost la categoria anumitor genuri de atentie.
Pe femei sarcinile repetitive nu le deranjeaza si pot sa le tot repete o viata intreaga. Oare de ce exista mai multe femei contabil decit barbati ? Din motive de atentie si rigoare, evident.

Pentru femei: 



  • Priviti in ochii unui barbat si veti vedea acolo, lucruri interesante, mult mai interesante decit modul in care se imbraca. Daca are o privire rece, calda etc.
  • Fiti atente si la starea lui de spirit. Poate fi obosit, venit de la munca, fara chef etc. Un barbat aparent fara chef, poate fi trezit de o femeie interesata de el, asta daca il abordeaza. Daca barbatul nu misca, miscati voi, ca alta sansa nu e. 
  • Atentie ! Un barbat abordat (e valabil si pentru femei) poate sa inceapa sa se comporte timpit/idiot din varii motive. Tineti cont de asta si continuati daca credeti ca merita. Un motiv poate fi acela ca tine foarte mult la o "relatie" care poate nici sa nu fie una reala. La un vis al lui pe care nu doreste sa-l ucida. Practic opune rezistenta la a da curs unei invitatii, ca sa nu aduca prejuditii relatiei sau "relatiei" visate pe care o are (cu cineva care nu il vrea - adica e indragostit de cineva dar persoana nu da curs avansurilor lui). Nu va faceti griji, un barbat indragostit ar putea ceda altei femei, daca aceasta din urma e mai interesata de el decit cea la care viseaza el. Poate fi o chestiune de zile.
  • Retineti ca barbatilor le plac femeile foarte mult, chiar daca uneori nu vor sa recunoasca acest lucru, indiferent ce declara. Teoretic asa ceva e de domeniul evidentului, dar il mentionez totusi. Asta insemna ca o alta femeie, daca il doreste si daca il poate fascina prin propriile ei atuu-uri, poate sa obtina un barbat. E un risc aici, dar dragostea e un teren alunecos. E posibil sa merite riscul. Daca esti singura si n-ai alta relatie de pierdut sau esti dispusa sa o pierzi, poti incerca. Un barbat sau o femeie care este intr-o relatie, poate sa aiba deja anumite probleme si sa fie interesat/interesata de schimbari. Faptul ca o persoana e deja intr-o relatie, nu are relevanta pentru cei care incearca sa-si gaseasca partener, decit daca acestia din urma au principii foarte rigide. Ideea este ca e bine sa ai rabdare si sa-i dai ocazia celui pe care il curtezi sa spuna ce are de spus in legatura cu relatia lui. Multe femei care isi cauta partener, dau reject din prima fara sa stie nimic despre relatia respectivului. Asta mi se pare o abordare crispata si neproductiva. Adica poti rata prosteste, din cauza rigiditatii tale, un partener care ar fi dispus sa renunte la relatia lui actuala ca sa fie cu tine. Nu uitati ca un prieten de sex opus poate fi o oportunitate interesanta in orice moment. Il tii pe pozitia de prieten/amic, pina cind te hotaraste sa-i dai verde relatiei. Daca nu crezi ca o asemenea abordare poate fi acceptabila pentru tine, pune o distanta sigura intre tine si el.

Cum vad femeile si barbatii prietenii ? 

  • Multe femei au un principiu extrem de rigid si mecanic: daca un barbat este cu ele amic extrem de bun, el nu poate fi si iubitul lor barbatul lor. Pentru barbatii cerebrali simpli si nu numai, asta e o abordare absolut de neinteles. Un barbat care e prieten/amic cu o femeie, in majoritatea cazurilor o place intr-un fel sau altul si ar putea oricind sa doreasca sau sa accepte o relatie cu ea. Lucrul asta face ca femeile cu acest mod de gindire rigid, sa respinga destul de brutal barbatii respectivi. Daca este cazul vostru, fiti atente daca barbatul respectiv va simpatizeaza sau ramine uitat prin preajma voastra. Daca da si nu aveti de gind sa-i dati nici o sansa de a fi partenerul vostru, creati o distanta intre voi, pentru a evita o respingere violenta. Distanta ii va indica barbatului ca e cazul sa caute in alta parte si sa nu insiste prea mult in cazul vostru. Genul de femei care procedeaza asa, cel mai adesea apreciaza barbatii "frumosi" (vezi referirile facute anterior la barbatii "frumosi") lucru care e de neinteles pentru barbatii (posibil mai cerebrali) care sint in jurul vostru, acestia din urma, neconsiderindu-i (in mod gresit) pe cei frumosi drept adversari de temut (la cit de asa si pe dincolo sint n-ar trebuie sa reprezinte un pericol) - ba uite ca reprezinta.  Un barbat mai cerebral daca femeia respectiva a ales unul "discutabil" in locul lui, e posibil, ca dupa o perioada de vaicareala si depresie, sa respinga acea femeie definitiv si irevocabil, dupa principiul "daca l-a ales pe ala in locul meu, clar nu era de mine", asta chiar daca candidatul, nu a fost vreodata prietenul femeii care l-a refuzat. El se comporta de parca ar fi fost.
  • Barbatii mai cerebrali au tendinta de a se apropia de femei treptat si nu din prima, cu tupeu, asa cum fac cei mai obraznici, cu succes la femei, preferate de acestea. Da, barbatii cu succes la femei sint preferati de femei, mai ales de cele care nu au foarte multa experienta de viata si nu s-au prajit de destule ori, desi ele stiu ca jocul e mult mai riscant asa. Barbatii mai cerebrali intra in cercul de prieteni al femeilor care le plac si se apropie de ele putin cite putin., discret. Pentru ei aceasta abordare este cea corecta, lucru care dupa cum am afirmat, e gresit. Dupa cum am spus deja, multe femei care ajung fara voia lor in aceasta situatie, vad lucrurile taman pe dos.
  • Un barbat poate iubi mai multe femei in acelasi timp. Pentru unele femei poate parea bizar. Multe femei au fidelitatea in singe, la modul genetic. Necesitatea de stabilitate pentru o familie. E si o chestiune care tine de domeniul hormonal. O femeie fara barbat e mai agitata si si sexul o echilibreaza hormonal si o linisteste, lucru care ii scade apetitul pentru alti barbati. Sexul ii intareste in schimb, din punct de vedere chimic/hormonal, legatura cu barbatul cel pe care il are. Evident ca exista si exceptii. 
  • Barbatii au si ei nevoie de o femeie, dar nu sint atit de mult dependenti de una anume. Daca e buna la pat, poate fi acceptabila. Aici intervine mult educatia. Un barbat cerebral va a vea mai putin tentinta de a alerga dupa N femei decit unul mai putin cerebral. Intervine aici si chestiunea cu sarcinile repetitive. Am spus ca femeile pot executa sarcini repetitive o viata intreaga fara sa se plictiseasca foarte tare. Barbatii insa se mai plictisesc. Asa functioneaza barbatul din punct de vedere genetic. Asta e. Asta insemna ca in timp ce o femeie poate face sex cu acelasi barbat de 50.000 de ori fara sa se plictiseasca, un barbat s-ar putea plictisi si ar putea dori sa mai incerce si altceva ca sa-si mai destinda neuronii obositi de rutina relatiei (asta in cazul in care femeia lui e perfecta si e vorba doar de plictiseala si nu de frustrare sau defecte ale femeii). Nu e o incurajare pentru inselat partenerii, ci doar o explicatie pentru unele motive pentru care barbatii (chiar si cei de treaba) ar putea sa mai faca escapade pe la alte femei (posibil tot de treaba si ele - cazul bun si mai sigur). Aceasta situatie este una dificila. Daca in situatia in care barbatul alearga dupa o fufa, ai toate motivele sa faci spume (ca femeie), daca barbatul alearga si dupa una care iti seamana eventual din toate punctele de vedere (care evident il atrage asa cum il atragi si tu), situatia devine mai bizara pentru tine ca femeie. Omul mai vrea sa iasa din rutina. E cam greu de "negociat" un asemenea viraj. Trebuie sa analizezi daca poti suporta situatia si cit ar putea dura aceasta sau daca ii dai papucii. Atentie ! Poti da in mai rau, mai ales daca inculpatul e un barbat de treaba, adica peste un barbat cu mult mai multe defecte si poti ajunge la concluzia finala (prea tirziu oricum), ca barbatul vechi cu amanta cu tot (de treaba si ea sa zicem) era mai convenabil decit noul barbat fara amanta, dar cu alte defecte greu de suportat sau insuportabile (asta daca nu cumva asta e chiar mai iute in a-si mai cauta partenere, decit cel vechi). E grea viata. A zis cineva ca e usoara ?
  • Un barbat, poate iubi mai multe femei cu adevarat. Poate fi valabil si pentru femei. E vorba ca poate si nu ca e cazul pentru toti barbatii afemeiati :). E drept, e destul de greu de suportat ideea, mai ales pentru femeile cu principii de gindire foarte fixe. E adevarat ca pot exista si netrebnici care nu iubesc pe nimeni si care cauta doar distractie. Pe astia trebuie sa invatati sa-i cititi.

Spune ce vrei de la partenerul tau

  • E bine sa spuneti ce vreti. Un barbat obosit s-ar putea sa nu sesizeze o invitatie daca e prea subtila. Adica daca doar il intrebati cit e ceasul s-ar putea sa va spuna cit e ceasul si sa-si vada de treaba, lucru "fatal" la agatat. Un barbat ar putea sa nu recunoasca imediat intr-o persoana de sex feminin care il abordeaza, femeia visurilor sale si invers, pentru simplul fapt ca poate nu are bine definit in minte cum ar putea arata aceasta. Se poate ca el sa se fi orientat dupa un model complet gresit. Barbatii cerebrali, au tendinta de a incerca sa-si construiasca modele, desigur, pornind de la tipologii existente, lucru care ii duce pe piste gresite. Ei pot avea in cap un model total gresit al femeii ideale pentru ei, pe care sa-l urmareasca cu sirg ani sau zeci de ani, pina cind ajung sa priceapa ca acel model, nu functioneaza pentru ei, ca nu asa arata femeia visurilor lor. Finalmente ajung la concluzia ca le poate placea aspectul/ambalajul, dar nu si continutul.

    Deci, chiar daca cel vizat nu da semne din prima, insistati inainte sa fie prea tirziu si ca operatiunea de agatare sa esueze. Evaluati rapid si obligatoriu corect, daca operatiunea de agatare ar putea continua cu alta ocazie (de exemplu vrei sa agati o fata care vinde la un magazin:  sint ceva sanse s-o mai gasesti acolo si miine - de drept ca nu neaparat si peste 3 luni - deci poti amina momentul agatarii). Daca sintenti in oras, transport etc, posibiliatea ca sa mai intilniti acea persoana e undeva in jur de zero, deci insistati neaparat.  Puneti-l sa faca ceva pentru voi. Sa va care o sacosa. Inventati intrebari, gasiti tot timpul ceva de intrebat. Mai dai o parere, il mai intrebi pe cel vizat ce parere are. Femeile sint mai pricepute la vorbarie decit barbatii. Uneori barbatii nu sint vorbareti, lucru daunator chiar pentru ei, pentru ca uite asa pot rata o agatare si deci o relatie. Barbatii care stiu ce vor, de obicei au cel putin in jur de 30-40 de ani, au ochiul format si macar se uita insistent la o femeie, fapt care poate salva situatia sau care macar poate da o premiza pentru salvarea situatiei. Cei care nu au ochiul format (de obicei mai tineri sau mai putin incercati in domeniu) stau ca lemnul, asa ca trebuie stimulati. In ultima instanta un barbat care nu e foarte plin de initiativa poate fi interesant pentru o femeie. Riscul de a ramine fara el e mai mic.

Nu-ti speria partenerul. Stiu ca suna nasol dar spune-i doar atit cit trebuie sa stie, mai ales daca esti un om cerebral

Traim intr-o lume in care majoritatea oamenilor nu sint prea profunzi sau sofisticati, prea cerebrali. Lumea in care poporul e dresat cu televizorul. Chiar daca o persoana e foarte interesanta si de treaba, este riscul cel mare este s-o sperii prin acele multe lucruri si ginduri pe care le stii.

Multi, din cauza educatiei si mediului, ar putea considera nebun, un om care poate emite analize complexe, acestia fiind de total depasiti de nivelul respectivului si de complexitatea tematicii si analizei. Da, exista oameni care pot face analize stiintifice foarte complexe. Altfel nu mai ajungea omenirea nicaieri. Nu s-ar mai fi scris carti de stiinta, nu s-ar mai fi dezvoltat universitatile etc.

Cind stii foarte multe lucruri sau ai idei foarte ample, e bine sa nu arati decit treptat si doar virful icebearg-ului si doar atit cit poate pricepe audienta. Daca depasesti acest nivel, vei coplesi potentialul partener sau speria. Il vei ineca in informatii. Crede-ma, ca nu-ti doresti asa ceva. Mintea potentialului partener va deveni un depozit urias al informatiilor date de tine, dar care nu vor putea fi relationate corespunzator. In cazul cel mai fericit, o sa-ti zapacesti bine potentialul partener. In cazul cel mai nefericit o sa spuna ca esti nebun si te va respinge. E drept ca dupa niste ani s-ar putea sa se gindeasca "mama ce tare era tipul/tipa aia - ce-i mergea mintea si eu ca prostul i-am dat papucii". Cel mai adesea o asemenea analiza vine mult prea tirziu, marele cerebral fiind fie indisponibil din varii motive, fie nemaidorind sa mai faca vreun pas inapoi, sa revina la a fi aproape de o persoana cu care tentativele lui/ei au esuat la un moment dat.

Deci, chiar daca simti nevoia sa-i spui potentialului partener foarte multe sau tot ce ai in cap (de regula daca ai prea multe ar lua ani ca sa-i spui tot), tine-ti firea si nu o face, daca vrei sa dai o sansa relatiei. Dai informatia cu lingurita, ca sa poata fi digerata corect si pusa la locul ei asa cum trebuie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu