sâmbătă, 17 mai 2014

Cum selectam folosind fotografiile de la profilele de pe internet, pe site-urile de socializare de matrimoniale / relatii si parteneri ?

In general oamenii sint destul de superficiali si nu-si completeaza bine profilele.

In fine, ceva acolo, citeva rinduri.

Exista doua modalitati de a completa profilele pe site-urile de matrimoniale, preferate de unele site-uri sau de altele.

  • Varianta in care completezi prin bifare niste optiuni prestabilite sau intrebari la care trebuie sa dai niste raspunsuri scurte
  • Varianta de compozitie, varianta in care ti se dau practic mai putine ajutoare si trebuie sa compui si dezvolti un text singur(a)
 
  • Prima varianta, cu checkbox-uri sau cimpuri de text care trebuie completate, este cea mai raspindita dar relativ obositoare si plicticoasa
  • Cea de-a doua este mai rara, dar mult mai interesanta, pentru ca vezi cit de bine poate sa-si articuleze cuvintele si ideile cel care a completat profilul. Evident ca multi fiind superficiali, nici nu sint interesati de cit de bine stiu cei cautati sa articuleze orice ar fi, pentru ca ei insisi nu sint in stare sa puna citeva idei cum trebuie cap la cap, mai ales in scris si eventual corect gramatical. O asemenea cerinta apre in mod special la cei care isi cauta parteneri cu un nivel de gindire (nu neaparat de educatie; poate sa fie un om simplu cu o educatie slaba si cu gindire sanatoasa - cerebral simplu - am mai discutat despre cerebralii simpli in alt articol - http://caut-fata-tren-ploiesti-bucuresti.blogspot.ro/2014/05/cum-isi-aleg-femeile-si-barbatii.html) mediu sau peste mediu - oameni cerebrali simpli sau mai complicati.

    Revenind:

    Pentru ca oamenii nu-si completeaza in general profilele cum trebuie nu prea ramin multe variante, altele in afara de fotografii. Asta daca site-ul respectiv de matrimoniale, nu pune prea multe restrictii la fotografii, ca numar, dimensiune, management sau bani ceruti.

    Deci va trebui sa invatam sa ne orientam dupa fotografii, fie ele ale persoanei in cauza, fie fotografii care ii plac. E si acesta din urma o varianta interesanta. Chiar daca persoana nu doreste sa-si publice fotografie personala (asta daca site-ul in cauza ii permite sa nu publice fotografia personala), acele fotografii, daca sint mai multe, dupa tipul si aspectul lor, iti pot placea sau displacea, lucru care insemna ca sint sau nu compatibile cu preferintele tale, cu modul tau de gindire. Deci ai putea sa intuiesti privind acele fotografii, daca persoana respectiva are anumite compatibilitati cu tine sau nu. Poate chiar mai mult decit daca vezi fotografia personala. Desigur, si fotografia personala conteaza dar nu doar ea. Lamuresc imediat.


Atentie ! Trasaturile de personalitate ale oamenilor pot sa fie evidentiate sau foarte bine ascunse in fotografii. Pe limba celor neavizati, asta insemna ca o singura fotografie, a persoanei respective te poate, in unele cazuri ajuta enorm sau te poate incurca enorm, ascunzind exact elementele sau ipoztazele care tie iti dispac foarte mult. Daca iti dai intilnire cu o persoana dupa ce ai vazut o singura fotografie, te poti trezi ca este si chiar arata cu totul altfel decit arata si este de obicei. Foarte multi isi pun fotografiile in care au iesit cel mai bine si eventual facute cu oacazii rare, atunci cind se imbracau la tzol festiv, sau cu un anumit tip de haine, pe care insa nu le folosesc de obicei atunci cind ies in oras. Prin urmare poti sa ai suprize dintre cele mai interesante sau chiar neplacute, constatind ca persoana respectiva se imbraca de obicei, intr-un fel care tie iti displace, lucru care nu a reiesit din poza/poze.


Prin urmare, o singura fotografie a persoanei, nu poate fi folosita in nici un caz pentru a eticheta o persoana. Evident pot exista exceptii, dar atit.

In fotografii, o persoana trebuie vazuta
  • de la diferite distante,
  • in diverse contexte si 
  • din diverse unghiuri. 
O fotografie nu arata doar persoana respectiva. Arata multe alte detalii interesante care spun foarte multe despre personalitatea ei. De exemplu,
  • mediile in care ii place sa pozeze, 
  • pozitiile in care ii place sa pozeze, 
  • tipurile de haine pe care le prefera, 
  • mediile in care e prezenta(deci in care se invirte) etc. 
  • cit de echilibrat gindeste acea persoana
Mai multe fotografii pot indica cu precizie destul de mare si cit de priceputa e acea persoana la a-si selecta singura cele mai bune ipoztaze. Acest lucru poate oferi un bun indiciu asupra discernamintului estetic al acelei persoane. Ma refer la discernamintul estetic, nu neaparat la cel artistic, pentru ca artistii in foarte multe cazuri sint excentrici si uneori chiar grotesti in munca lor.
De obicei cea mai frumoasa fotografie, ar putea fi prima de la profil. Nu toata lumea se pricepe sa-si aleaga cele mai bune poze si nu toti isi dau seama cind sint ridicoli. In plus, ceea ce pentru unii poate fi ridicol sau deranjant in ipostaze, pentru altii poate fi absolut ok.

De regula oamenii din medii sociale indepartate unul de altul
(poate mai putin oamenii cerebrali simpli - vezi detalii aici: http://caut-fata-tren-ploiesti-bucuresti.blogspot.ro/2014/05/cum-isi-aleg-femeile-si-barbatii.html -, acestia fiind singurii care sint compatibili cu foarte multe medii sociale prin capacitatea lor de a se adapta la fiecare in parte), nu pot sa ajunga sa se inteleaga in conditii acceptabile sau deloc, fie ei unul cu altul, fie cu cei din anturajele lor (nu se pot intelege si accepta familiile, rudele si prietenii). De exemplu unei fete crescuta intr-o familie de intelectuali, n-o sa-i placa nici limbajul, nici stilul, nici anturajul unui manelist, oricit de tip de treaba ar fi acesta din urma, iar acesta nu va putea sa se schimbe atit de mult cu anturaj cu tot (de fapt e vorba de schimbarea anturajului, inclusiv familie - aici e vorba de parasirea familiei de obicei) pentru a deveni pe placul fetei. Deasemenea e improbabil ca o fata crescuta intr-un mediu cu standarde total diferite de ale manelistului, sa poata sa se adapteze usor la anturajul manelistului. Evident pot exista si aici exceptii, dar cel mai probabil se numara pe degete sau chiar pe degetele de la o singura mina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu