sâmbătă, 31 mai 2014

Urmareste blogurile pe net / Cum urmaresti blogurile pe internet ? Review/Recenzie Bloguri si facilitati/tool-uri, site-uri de socializare


Cum urmaresc un blog ?


Stiai ca daca ai un blog poti urmari un alt blog ? Te abonezi la acest blog sa zicem si/sau la altele si vei avea o lista de lecturi afisata automat. Orice se publica nou pe aceste bloguri iti va aparea in lista de lecturi.

Deasemenea exista o functie care iti poate distribui automat materialele pe care le publici, pe Google+.

Review/Recenzie Google+ si Facebook - Avantaje, dezavantaje, public tinta/target



Google+ e un site de socializare pentru utilizatorii Google, "la fel/in genul" ca Facebook. Am zis "la fel" pentru ca e la fel ca tip: are cercuri de prieteni de diferite tipuri (la asta e mai destept decit Facebook), pagini, grupuri. Motorul de cautare in site-ul Google+ e indiscutabil mai bun decit cel de la Facebook. Cu cel de la Facebook, nu prea gasesti decit ce folosesti in mod curent si nu prea te ajuta sa gasesti lucruri noi. Poti gasi lucruri noi, dar nu te poti baza pe functia facebook de cautare. Poti sa stii ca ceva e acolo, chiar sa o fi si gasit mai demult si sa nu o mai poti gasi nici in ruptul capului. La motorul de cautare de la Google+ lucrurile stau indiscutabil mai bine, el fiind practic integrat cu motorul propriu-zis de cautare Google, despre care stim ca functioneaza decent sau chiar bine.

Facebook e un site care nu e gindit pentrul relatii si parteneri si Google+ nici atit. Ca intimplator iti poti gasi pe cineva pe aceste site-uri de socializare, e drept, dar asta nu in urma unei cautari metodice si intentionate, ci din intimplare. Daca iti cauti partener(a) Facebook si Google+ nu sint site-urile ideale pentru asa ceva. Exista site-uri specializate pentru asa ceva: vezi review-ul pentu site-uri de relatii si parteneri: 
http://caut-fata-tren-ploiesti-bucuresti.blogspot.com/2014/05/review-recenzie-pentru-site-urile-de.html

Facebook si Google+ sint site-uri de sharing/impartit informatii si discutii generale. Nu dispun de tool-uri pentru relatii si parteneri. Facebook are avantajul ca e mult mai bine stucturat si aerisit decit Google+ si ofera mai multe facilitati si o mai buna organizare. Pentru un utilizator de Facebook, Google+ pare un site cam haotic. Facebook stimuleaza utilizatorii sa-si adauge cunoscutii, functionind ca platforma online pentru relatiile din viata reala, in mare masura. Daca adaugi prea multi necunoscuti, Facebook te avertizeaza ca nu cunosti persoana. Deci, Facebook nu e scula ideala pentu a-ti face prieteni complet noi de aiurea, care nu sint nici macar cunoscuti ai cunoscutilor tai. Google+ iti ofera facilitatea de a adauga cunoscuti din viata reala dar nu comenteaza daca adaugi persoane complet necunoscute. Daca esti plictisit si vrei sa interactionezi cu oameni din alte parti ale lumii, indiscutabil Google+ e mult mai util decit Facebook. Daca esti insa interesat(a) sa ai discutii lungi si coerente pe teme lansate in dezbaterea publica pe net, grupurile si eventu-rile de pe Facebook sint in mod clar o optiune mai buna. Ele sint deja mai vechi si membrii lor au inceput sa stie ce vrea, iar discutiile au loc intens si uneori chiar foarte coerent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu